Hvad laver en revisor? Hvad er forskellen på en bogholder og en revisor? Har jeg overhovedet brug for en revisor? Man kan sidde inde med mange spørgsmål, som man måske ikke lige kan få svarene på. Derfor går vi her i dybden med, hvad en revisor er, og hvad en revisors arbejdsopgaver er.

Hvad laver en revisor?

Ja, hvad er en revisor egentlig? Som virksomhedsejer er en revisor din bedste ven, din sparringspartner og vigtigst af alt din bedste rådgiver. En revisor er den, du kan komme til, hvis du har brug for økonomiske og forretningsmæssige råd eller indblik – specielt når der skal træffes store beslutninger i virksomheden som investeringer og omstrukturering.

Revisoren har til opgave at skulle kontrollere og revidere regnskabet for din virksomhed. Hvis du har brug for en hjælpende hånd, så kan revisoren hjælpe dig med din bogføring, dit årsregnskab, indberette til skat, afstemme balancer og meget mere. Alle disse opgaver kan en revisor gennemgå for at sikre, at regnskabet giver et retvisende billede af virksomhedens økonomiske situation.

Hvordan finder jeg en god revisor?

Der er mange måder, hvorpå du kan finde en revisor. Men det vigtigste er, at man er villig til at bruge tid på at finde den helt rigtige. En revisor, der både er dygtig, transparent og altid til stede. Dette betyder, at revisoren skal kunne give dig et overblik over din forretning i stedet for en Excel-fil med en masse linjer, og som virksomhedsejer bør du altid kunne få fat på din revisor. Prisen for en revisor bør derfor være underordnet i søgen efter en god af slagsen.

Det er vigtigt at ikke begå den samme fejl som så mange andre, der bare vælger en af de 3-4 første revisorer, der dukker op på Facebook eller i en Google-søgning. Tiden der bliver brugt er altafgørende for, om du finder den helt rigtige, der forstår din forretning, og som kan dække dine behov.

Bogholder eller revisor?

Forskellen på en bogholder og en revisor kan være svær at gennemskue, da begge arbejder indenfor regnskab og langt hen ad vejen kan varetage de samme arbejdsopgaver. Den primære forskel ligger i, at en bogholder kan hjælpe med at udarbejde regnskabet, mens en revisor rådgiver og reviderer regnskabet samt kan hjælpe dig, hvis noget skal erklæres.

Når en revisor reviderer et regnskab, så er det for at kontrollere, at alt stemmer overens, så regnskabet giver et retvisende billede af den økonomiske situation. Revisoren kan også, som nævnt, agere som en sparringspartner, der rådgiver dig og din virksomhed omkring, hvilken virksomhed du bl.a. bør vælge, og hvordan du nemmest fører regnskab.

Bogholderen hjælper med udarbejdelsen af regnskabet og kan derfor varetage en masse forskellige opgaver indenfor dette. Det kan være daglig bogføring, momsindberetninger, beregning af løn og skat for ansatte, afstemninger, udarbejdelse af regnskab m.m.

Har jeg brug for en revisor?

En revisor kan se det, som du ikke kan se. En revisor kan også frigøre kostbar tid, så du kan fokusere på det strategiske arbejde i virksomheden, hvis du overlader regnskabsopgaverne til revisoren – og som vi alle ved, så er tid lig med penge.

Revisoren kan være din bedste investering. En investering i en sparringspartner, der vil påtage sig ansvaret for både din økonomi og din virksomheds økonomi – og samtidig frigøre en masse tid, som du kan bruge på at fokusere på at vækste. En revisor hjælper dig derfor med at tage de rette skridt for at bibeholde en sund virksomhed.